Lekkage aan een waterleiding

Waterleiding lekkage

Vochtige plekken op wanden, plafonds en muren of een teruglopende druk op de CV leiding duidt vaak op een lekke waterleiding. Er staat continu druk op een water- of CV-leiding dus het lekken gebeurt constant. Omdat er vaak rondom het lek een verzadiging optreedt is de exacte plaats van het lek lastig te bepalen, de hoofdkraan uitschakelen zal niet altijd een juiste aanwijzing geven.

Een lek blijft vaak lang onopgemerkt waardoor het, voordat het wordt geconstateerd, al de nodig schade heeft aangebracht, zeker als leidingen in wanden en vloeren lopen. Lekkages ontstaan door verouderde leidingen, breuken in leidingen, door slechte koppelingen of door vorst. 

Waterleiding lekkage opsporen

Hoe kom je achter de plaats van het lek? Lekkage aan een sifon of lekkende kraan is zichtbaar en eenvoudig zelf op te lossen. Maar omdat veel leidingen in wanden en vloeren lopen (zoals waterleidingen, vloerverwarming,  aan- en afvoerleiding van de centrale verwarming) is het  bijna onmogelijk om zelf te bepalen waar precies de leiding loopt.

Je kunt op de plaats waar het vocht uit de muur of vloer komt beginnen met opbreken, maar vaak is dat niet de plaats waar het lek zich bevindt. Daarnaast is het hak- en breekwerk ook niet echte gewenst om het lek op te sporen.

Lekkage waterleiding, lek in de muur bij een radiator

Schakel de lekdetectiespecialist in

Als lekdetectiespecialist maken wij gebruik van gespecialiseerde apparatuur om het lek te vinden. M.b.t. infraroodtechniek, druktest en vochtmetingen kunnen wij, zonder te breken, de plaats van het lek zeer nauwkeurig bepalen.

Nadat de lekkage door ons is gevonden proberen we een tijdelijke (nood)oplossing aan te leggen om het lekken te stoppen. De aard van de lekkage bepaalt of dit mogelijk is. We zullen dit tijdens ons bezoek met u overleggen. We maken een rapport van de werkzaamheden en het schadeherstel. U kunt dit rapport ook gebruiken om de schade bij uw verzekeraar te melden. Na uw akkoord gaan wij aan de slag om de lekkage te verhelpen.

Professionele lekdetectie in en aan:

  • Water- en afvoerleidingen
  • Vloerverwarming
  • Radiatoren
  • Leidingkoppelingen
  • Was- en douchebakken, CV leidingen

Wij werken samen met verzekeraars en tussenpersonen. Na het traceren van de lekkage proberen wij, indien mogelijk, een noodvoorziening aan te leggen. Via ons bedrijf Schade Regie Centrum kunnen wij ook de herstelwerkzaamheden voor u uitvoeren.

Z

Snel & Efficient

Wij zijn binnen de kortst mogelijke tijd op locatie om de lekkage op te sporen en, waar mogelijk, direct te herstellen of een noodvoorziening aan te brengen.

Z

5 Jaar ervaring

Wij zijn al meer dan 5 jaar actief in de schade- en herstelbranche. Binnen ons nieuwe bedrijf kennen de werknemers hun vak door jarenlange ervaring in de lekdetectie.